VIHAR II

2017. agusztus 10.

Nem lehet csak a javakat ropogtatni, a kényes kérdésekről nem nyilatkozni és úgy tenni mintha az égvilágon minden a legnagyobb rendben van. Veternikben ott volt Szerbia legfelsőbb vezetése, az a kormány ahol az egypárt is az  asztalnál ül. Tehát, az egypártnak intézett  kérdés jogos: támogatják vagy nem támogatják az ott elhangzott mondatokat  és a bejelentett nagyszerb deklarációt? 

Úgy látjuk a horvátországi Vihár hadművelet veterniki megemlékezése kapcsán kiadott közleményünk egyes köröket igen érzékenyen érintett. Fogadatlan prókátoruk  leplezheti ezt butázással, balliberálisozással  és sok minden mással, de akkor is marad az a tény, hogy a jelenlegi szerbiai vezetés Veternikben megismételte a kilencvenes évekből  jól ismert uszításos matricákat, és előrukkoltak egy új Nagy-Szerbia tervezettel. Ha ehhez hozzáadjuk a szerbiai társadalom militarizálását szorgalmazó intézkedéseket, akkor nyugodt szívvel azt lehet mondani van okunk az aggodalomra.  


Értjük mi a csíziót és azt is miért pánikolnak! Hiszen a téma kényes, de a kormányzati felelősség ezzel jár. Nem lehet csak a javakat ropogtatni, a kényes kérdésekről nem nyilatkozni  és úgy tenni mintha az égvilágon minden a legnagyobb rendben van. Pedig nincs.

Veternikben ott volt Szerbia legfelsőbb vezetése, az a kormány ahol az egypárt is az asztalnál ül. Mondtak amit mondtak, a kamerák felvettek mindent. Az idő múlásával meg egyre jobban beigazolódik, hogy nem tudták/akarták levetkőzni a nagyszerb nacionalista eszmét.

Tehát, az egypártnak intézett kérdés jogos: támogatják vagy nem támogatják az ott  elhangzott mondatokat  és a bejelentett nagyszerb deklarációt?

Történelmi prókátorunk azt állítja ennek nincsen semmi jelentősége. Csakhogy a napi tapasztalatok mást mutatnak. Az egypárt  baklövéses politizálása miatt országos és tartományi szinten jogaink sorvadnak, önkormányzataink irányítását átvették a pár mandátummal rendelkező radikális haladók, alulképzett kádereik pedig  szétrombolják mindazt amit eddig felépítettünk. Folyamatos a magyar szavazók haladók általi bedarálása, egyre több azon magyarok száma akik a haladóknál folytatja "pályafutását".

Közben az épületek homlokzatairól eltűnnek  jelképeink ( pld. a MNT által elfogadott címeres magyar zászló), helyette kitűzik a szerb Vajdaság lobogóját, vagy délben felzúgnak a Vihar áldozataira emlékeztető szirénák.

Termőföldünket átjátszák araboknak, németeknek, hazai oligarcháknak. Falvainkba, városainkban migránsokat és koszovói romákat telepítenek.  A délvidéki magyarokra gazdaságilag, lélektanilag egyre nagyobb nyomás nehezedik ami miatt sokan a távozás mellett döntenek.
 
De ahhoz, hogy ezt valaki megértse és észrevegye  ki kell menni az utcára, beszélgetni kell az emberekkel,  el kell hagyni a négy fal által nyújtott kényelmet, valós terepi információkhoz kell jutni. Nem elegendő a Kossuth Rádióból és az Echo TV-ből való tájékozódás.  

“Dodik és Vučić közös nyilatkozatának ötlete Nagy-Szerbia létrehozására irányul” - TELJES CIKK ITT

"Nem könnyű mostanában töretlen optimistának maradni és bízni az oly sokat emlegetett európai felzárkózásban. Ha Milorad Dodik és a vele azonos nézeteket vallók mutatják meg az utat, hogy merre haladjon Szerbia, akkor nem túl fényes jövőre számíthatunk." - FOLYTATÁSÉRT KATT IDE

Egy horvát hazafi szavai: “A délvidéki horvátok kénytelenek hallgatni és bujkálni a Vihar hadművelet évfordulóján!” - a teljes cikkért kattintsál IDE

,,Az adai Szerb Haladó Párt, a nagykikindaiakkal együtt szervezett buszjáratot indított Veternikre a Vihar-hadművelet 22. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezésre. Valamint személykocsiikkal is viszik az embereket. Ismét ,,megkértek” olyan személyeket is, hogy vegyenek részt ezen az eseményen, akik nem a haladó párt tagjai, aktivistái, de a munkahelyük nagyban függ a haladóktól. Vagy mész, vagy nem dolgozol, ki nem mondott zsarolásról van szó.

A TELJES CIKK ITT OLVASHATÓ

VMDK - TV

BELÉPÉSI NYILATKOZAT

Hívjon bennünket

My status

Hírlevél