Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége
1990 óta a délvidéki magyarság szolgálatában

A kisebbségi kormánypárt átverte a mezőgazdasági termelőket

2022-08-30

Elég volt a szemfényvesztő politikai habverésből!

Ahogyan azt a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége előre jelezte a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége (VASZ) és egyéb „gazdakörök” csak megvezették a földműveseket. Az általuk kitalált aláírásgyűjtéssel és a sok hitegetéssel elaltatták a gazdákat, traktorjaik otthon maradtak és a művelet végén a termelők egy nagy csipiszt kaptak!

Mint ismeretes a VASZ név alatt futó szervezet valójában a VMSZ “civil” szervezete, amely arra hivatott, hogy a falugazdász szolgálattal együtt becsatornázza a gazdák szavazatait.

Elnöke igen közeli a kisebbségi párthoz, a párt által működtetett Prosperitati Alapítvány Igazgató Bizottságának tagja.

Ilyen szempontból felettébb érdekes az a kezdeményezés mi szerint aláírásokat gyűjtöttek az aszálykárok miatt, majd azokat a tartományi mezőgazdasági titkárság, illetve a mezőgazdasági minisztériumhoz akarták eljuttatni.

A végén oda se sikerült beadni őket, hanem azok egyenesen az egypárt elnökének kezében landoltak, ami így a szemfényvesztés újabb fokozata lett.

A VMDK szerint vitathatatlan tény a nagy szárazság, és az aszálykárok jelenléte is.

Azonban a kezdeményezés hiányossága és egyben szemfényvesztése is az a tény mi szerint a tartományi adminisztrációban, az önkormányzatokban és a mezőgazdasági minisztériumban is az egypártiak vannak hatalmon!

Tehát saját magukkal leveleztek és azt javítják amit ők rontottak el?

Mert a vízlecsapolási illetékre vonatkozó csekkeket már kiküldték a lakosság felé ( egy része már be is fizette), hivatlunknál fogva már rég intézkedniük kellett volna, hiszen a hőség, üzemanyag, műtrágya stb.gondok nem újkeletűek!

Magyarkanizsa kivételével egyetlen önkormányzat se hirdette ki az elemi csapások meglétét saját területén, nem mérték fel az aszálykárokat, ami az alapvető feltétele a sürgős intézkedések végrehajtásához!

Normális országokban a hatalmon lévők időben intézkednek az emberek érdekében!

Nem gyűjtenek aláírásokat saját mulasztásaik miatt, hogy a későbbiekben „megmentőként” tetszelegjenek!

Elég volt a szemfényvesztő látszattevékenységekből !!! A kormányzati felelősség alól nem lesz menekvés!

VMDK Press