Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége
1990 óta a délvidéki magyarság szolgálatában

A leköszönő MNT szégyenteljes hagyatéka

2022-11-10

Pártkáder helyett, pártkáder a Magyar Szó élén

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége ( VMDK ) a legerélyesebben elitéli a leköszönő Magyar Nemzeti Tanács döntését, hogy a közpénzekből fenntartott egyetlen napilapunk élére Ökrész Rozália VMSZ-es parlamenti képviselő, és a napilap eddigi igazgató helyére,  Erdődi Edvinát, a MNT alelnökét és a VMSZ elnökségi tagját, ügyvezető igazgatónak nevezzék ki.

Hajnal Jenő, az MNT leköszönő elnöke ezzel egy újabb szégyenfoltot tett arra a nyolcéves munkára, ami az ő irányítása alatt folyt a nemzeti tanács berkeiben. Dicstelen korszak az, ahol elhallgatják november 25- ikének és december 1-nek elfogadását, ahol elbukják a kisebbségi akcióterv végrehajtását, ahol beletörődnek a nyelvhasználati jogaink csorbításába, színházi előadásokat és színészeket tiltanak le, médiumokat cenzúráznak, oktatási intézményeket zilálnak szét pártkáderek kinevezésével.

A VMDK – ban úgy gondoljuk, hogy ilyen szégyenteljes pártkádertobzódás mint az, ami most a Magyar Szó-ban van, sehol a demokratikus keretekben működő társadalmakban nem létezik! Még a koalíciós partnerük, a kriptoradikális SNS is elbújhat mellettük!

Ezért a VMDK azonnali lemondásra szólítja fel egyetlen napilapunk TJGYT tagságáról Fremond Árpádot a VMSZ alelnökét, népképviselőt, a Magyar Összefogás listavezetőjét, valamint magát Erdődi Edvinát is, aki pökhendi módon nyilatkozva a sajtónak, semmilyen szégyenérzetet nem mutatott nyilvánvaló összeférhetetlenségére, a pártban betöltött tisztsége, és az újonnan vállalt kinevezése között!

Óbecse, 2022. 11. 10.

Erdődi Edvina (MNT alelnöke) részt vesz az MNT ülés munkájában, ahol kinevezik az MNT által alapított Magyar Szó ügyvezető igazgatójának (kép SZMSZ)