Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége
1990 óta a délvidéki magyarság szolgálatában

Mikor rendezik a szeméttelepet Bácskossuthfalván?

2023-01-20

A szeméttelep elhelyezkedése, és annak szakszerűtlen kezelése miatt szinte lehetetlen körülmények alakultak ki a lerakó közelében

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) bácskossuthfalvi tagozata már többször is felhívta a figyelmet arra, hogy a szeméttelep szakszerűtlen kezelése hatalmas gondot jelent a szeméttelep környékén élők számára. Megközelítése nehézkes, így nem csak az ott élő polgárok szenvednek, hanem azok is, akik oda szeretnék lerakni hulladékukat.

Az utcában nem lehet normálisan közlekedni, mert a betonos utat vastag sárréteg borítja, amelybe még a hulladékból kihulló üvegszilánkok, szögek, és egyéb éles tárgyak is keverednek. Az úttest és a házak falai már megrepedeztek a nehéz járművektől, az egerek és a patkányok ellepték a házakat, a folyamatos bűztől pedig nem lehet szellőztetni.

A szeméttelep elhelyezkedése, és annak szakszerűtlen kezelése miatt szinte lehetetlen körülmények alakultak ki a lerakó közelében lévő katolikus temetőnél, hiszen azt is csak a fent említett úton keresztül lehet megközelíteni, ráadásul, ha szeles az idő, akkor a temető és az utca is tele van szeméttel, műanyag zacskókkal, papír és karton darabokkal. Mindez nem csak az emberek jóérzését bántja, hanem egyben kegyeletsértő is azok számára, akik ott lettek eltemetve, hozzátartozóik részére pedig sértő!

A VMDK alapszervezete ezügyben már többször is fordult a bácskossuthfalvi helyi közösséghez, kommunális közvállalathoz, megoldást keresve és kínálva is erre a problémára. Sajnos hiába! A falu és a városvezetés nem hajlandó semmit se tenni, még arra se voltak képesek, hogy szétosszák a lakosoknak azt a 2000 zöld kukát, amit ígértek, mert már 4 éve egy udvarban fekszenek és mennek tönkre.    

Ezért nem maradt más számunkra, mint hogy a közvélemény felé forduljunk, és ott teregessük ki a „szennyest”!

A VMDK alapszervezete felszólítja a közvállalat igazgatóját, a bácskossuthfalvi helyi közösség tanácsának elnökét és titkárát, valamint Topolya Község elnökét Szatmári Adriánt, 30 napon belül kezdjék el a szeméttelep rendezését! Elég volt a semmittevésből! Ha erre ismét nem lesz politikai akarat, nem marad más számunkra mint, hogy a felsőbb fórumok felé forduljunk, és ott keressünk valamiféle megoldást!

Tisztelettel:

Borbély Tivadar,

 a VMDK bácskossuthfalvi alapszervezet elnöke