Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége
1990 óta a délvidéki magyarság szolgálatában

Táblarongálás Bocsárnál

2020-09-16

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) a legerélyesebben elítéli Bocsár település magyar nyelvű feliratának megrongálását. Követeljük a rendőrségtől és az ügyészségtől vizsgálják ki az esetet, kerítsék kézre az elkövetőket és példás büntetésben részesítsék őket.

Mint ismeretes a napokban Antalfalva, Cserépalja tábláit rongálták meg, majd ezt követően ismeretlen tettesek megrongálták Kosztolányi Dezső szabadkai mellszobrát.

Mindezt összegezvén, számunkra ez az esemény sorozat arra utal, hogy a mesterséges „soha jobb viszonyok” harsogása alatt a továbbiakban is olyan erők húzódnak meg, amelyek a vajdasági magyarság kirekesztésén, megfélemlítésén fáradoznak.

A VMDK számára ez elfogadhatatlan és minden jogi / politikai lépést megteszünk az ilyen esetek felszámolására. Tisztelettel megkérünk minden polgárt a továbbiakban is jelezze a VMDK-nak ha ilyen vagy hasonló jogsértő esetekkel találkoznak.

Felháborodott polgárok jelezték a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) felé ismételt településtábla rongálás történt Bánátban. Ezúttal Bocsár magyar nyelvű felirata lett átfestve ismeretlen tettesek részéről.