Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége
1990 óta a délvidéki magyarság szolgálatában

A VMDK szolidaritást vállal az RTV újságírójával Bágyi Ribár Renátával

2022-12-08

A legerélyesebben elítéljük dr. Pásztor Bálint és Vicsek Annamária megnyilvánulását, és követeljük az újságíró nyilvános megkövetését!

Bágyi Ribár Renáta műsora

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) a legerélyesebben elítéli dr. Pásztor Bálint (VMSZ alelnök) népképviselő, frakcióvezető, a szabadkai VKT elnöke, magánegyetemi tanár, az Újvidéki Egyetem Tanácsának tagja dölyfös viselkedését, illetve  Vicsek Annamária (VMSZ) oktatási  államtitkár, és az Európa Kollégium IB tagja reakcióját, amivel célkeresztet rajzolt Bágyi Ribár Renáta (RTV) újságíró homlokára, megkérdőjelezte magyarságát, újságírói professzionalizmusát, megvádolva azzal, hogy a szerb ellenzék retorikáját használva gyűlöletet szít, nem fogadja el az ártatlan áldozatoknak állítandó emlékművet, és szégyenteljesen viszonyul a szerb – magyar megbékélés iránt, csakis azért mert merte végezni a dolgát és olyan kérdéseket is fel mert tenni, amik nem illenek bele az általuk megszokott alákérdezős interjúk sorozatába.

A VMDK szolidaritást vállal Bágyi Ribár Renátával, és minden újságíróval, aki ki van téve ilyen nyomásnak az aktuális hatalmi koalíció tagjainak részéról.

A VMDK véleménye szerint a közszolgálati csatornák újságírójára nehezedő nyomás, célkeresztbe állítása, nyilvánosság előtti meghurcolása, teljesen elfogadhatatlan.

Nem csak azért, mert ellentmond minden jóérzésnek, politikai korrektségnek, és a közsereplőktől elvárt viselkedési normáktól, hanem azért is mert az ilyen megnyilvánulások egy ilyen túlfűtött társadalomban, mint a szerbiai, az újságíró fizikai inzultálásáig is vezethet.  

 A VMDK szerint, ezen felül az ilyen megnyilvánulásoknak nem titkolt célja a független, tényfeltáró újságírók megfélemlítésé, öncenzúrára való ösztönzése, illetve az egyhangúság teljes bevezetése.

Úgy tűnik Vicsek Annamária és dr. Pásztor Bálint   arra hivatott, hogy a kriptoradikális koalíciós partnerük módszereit alkalmazzák közösségünk soraiban.

A VMDK úgy látja Pásztoréknak már nem elegendő az MNT alapítású média bedarálása, a Magyar Szó, Hét Nap, Pannon RTV, Pannon Rádió, Szabadkai Magyar Rádió és számos regionális, illetve helyi médium pártmonopólium alá vonása, hanem most a közszolgálati Újvidéki Rádió 2 -es csatorna és a Vajdasági RTV magyar szerkesztőségének pártmédiává züllesztését célozták meg.

A VMDK ezt nem fogja megengedni, és minden eszközt be fog vetni ennek megakadályozására!

Kapcsolódó cikkek:

Bővebben: A VMDK szolidaritást vállal az RTV újságírójával Bágyi Ribár Renátával

NDNV: Opasno targetiranje novinarke Renate Bađi Ribar | NDNV

Vicsek szerint az RTV szerkesztője a szerb ellenzék retorikáját alkalmazza | SZMSZ (Szabad Magyar Szó)